Dana Pirzola
MALZEMELER
6 adet dana pirzola
3/4 su pardağı pirinç
250 gr domates suyu
6 yeşil biber, ince kıyılmış
yarım su bardağı bira
1 su bardağı sıcak su
yarım su bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri
tuz, karabiber, kekik
8 kişilik
HAZIRLANIŞI
Pirzolaları tuzlayıp bir tavada çevirin, yanlarına pirinç koyup bir tepsiye yerleştirin. Su, bira, domates suyu ve baharatları beraberce karıştırıp bir sos oluşturun, bunu pirzolalarla pirinçlerin üzerine dökün. Daha sonra tepsiyi alüminyum folya ile örtüp, fırında 45 dakika kadar pişirin . Pirzolaların üzerine kıyılmış yeşilbiberleri koyun, daha sonra rendelenmiş kaşar peynirini gezdirin. Folyoyu yeniden kapatarak 8-10 dakika kadar daha pişirin.
Dana Sokum
MALZEMELER
2 kg dana sokum
1/2 tatlı kaşığı curry
2 çorba kaşığı margarin
4-5 beş diş doğranmış sarmısak
1/2 su bardağı kırmızı şarap
1 su bardağı domates suyu
1/4 su bardağı un
1/2 tatlı kaşığı kekik
yenibahar
karabiber
tuz
tarçın
HAZIRLANIŞI
Eti derince bir çelik tencerede çevirerek kızartın. Baharatları ilave edin. Diğer malzemer ile, kapağı sıkıca kapalı olarak, hafif ateşte iki buçuk saat pişirin. Üzerine sos döküp, servis yapın.
Sosun hazırlanışı :
Etin suyu ayrı bir kaba alın. Yarım bardak soğuk suda unu iyice karıştırın, et suyuna katıp pişirin.
Böbrek sote
MALZEMELER
750 gr dana böbreği
2 büyük soğan
3 büyük domates(kabukları soyulmuş, çok küçük doğranmış)
3 adet yeşil biber (ince doğranmış)
2 çorba kaşığı margarin
1/2 demet maydanoz
1 kahve fincanı sirke
kimyon
karabiber
tuz
HAZIRLANIŞI
Böbrekleri ince ince küçük olarak doğrayın. Sirkeli suda yıkayın ve süzün. Saoğanları halka halinde doğradıktan sonra yağı bir tavada yakmadan eritin. Soğan ve böbrekleri içine atın. Sürekli karıştırarak soteleyin. Böbreklerin rengi dönünce domatesi, biberi, tuzu ve karabiberi ekleyin. Tavayı sürekli silkeleyerek ve oynatarak bütün malzeme kavrulup suyunu çekene kadar pişirmeyi sürdürün. Sonra ateşten alın, kimyon ve matdanozu ekleyin.
+REP