[MaFiA] Clan TDM Server
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Server İs Online İp Sabit 7/24 .! ( 212.174.140.84:7772 )
 
AnasayfaLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap
Giriş yap
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni hatırla: 
:: Şifremi unuttum
Arama
 
 

Sonuç :
 
Rechercher çıkıntı araştırma
En iyi yollayıcılar
dersimli62 (81)
Yemek Tarifleri Tatlılar I_vote_lcapYemek Tarifleri Tatlılar I_voting_barYemek Tarifleri Tatlılar I_vote_rcap 
Admin (67)
Yemek Tarifleri Tatlılar I_vote_lcapYemek Tarifleri Tatlılar I_voting_barYemek Tarifleri Tatlılar I_vote_rcap 
[MaFiA]HaLiL (17)
Yemek Tarifleri Tatlılar I_vote_lcapYemek Tarifleri Tatlılar I_voting_barYemek Tarifleri Tatlılar I_vote_rcap 
ya_ege (9)
Yemek Tarifleri Tatlılar I_vote_lcapYemek Tarifleri Tatlılar I_voting_barYemek Tarifleri Tatlılar I_vote_rcap 
Sali (8)
Yemek Tarifleri Tatlılar I_vote_lcapYemek Tarifleri Tatlılar I_voting_barYemek Tarifleri Tatlılar I_vote_rcap 
[HP]s3mp@tikcocuk (8)
Yemek Tarifleri Tatlılar I_vote_lcapYemek Tarifleri Tatlılar I_voting_barYemek Tarifleri Tatlılar I_vote_rcap 
muro (6)
Yemek Tarifleri Tatlılar I_vote_lcapYemek Tarifleri Tatlılar I_voting_barYemek Tarifleri Tatlılar I_vote_rcap 
zigizigi (3)
Yemek Tarifleri Tatlılar I_vote_lcapYemek Tarifleri Tatlılar I_voting_barYemek Tarifleri Tatlılar I_vote_rcap 
[TG]VATAN06 (2)
Yemek Tarifleri Tatlılar I_vote_lcapYemek Tarifleri Tatlılar I_voting_barYemek Tarifleri Tatlılar I_vote_rcap 
TR35_Shadow (2)
Yemek Tarifleri Tatlılar I_vote_lcapYemek Tarifleri Tatlılar I_voting_barYemek Tarifleri Tatlılar I_vote_rcap 
En son konular
» ReQuieM ' Clan PRo Server 46.20.15.4
Yemek Tarifleri Tatlılar Icon_minitimeSalı Ağus. 30, 2011 9:01 am tarafından zigizigi

» [ PORT ACMA ] PROGRAMI
Yemek Tarifleri Tatlılar Icon_minitimeSalı Haz. 14, 2011 8:54 am tarafından umutku

» [PORT ACMA ] [RESİMLİ ANLATIM ] !!!!!!!!
Yemek Tarifleri Tatlılar Icon_minitimePerş. Kas. 04, 2010 10:42 am tarafından bozkurt

» C4 Bomba Kurma Sistemi
Yemek Tarifleri Tatlılar Icon_minitimePtsi Ağus. 02, 2010 11:20 am tarafından beko

» Counter Strike 1.6
Yemek Tarifleri Tatlılar Icon_minitimeCuma Mayıs 21, 2010 1:27 pm tarafından dersimli62

» Fifa 2008 Özellikleri
Yemek Tarifleri Tatlılar Icon_minitimePaz Nis. 25, 2010 10:40 am tarafından dersimli62

» [ TÜM YAMALAR ] [ BURADAAA !!!! ]
Yemek Tarifleri Tatlılar Icon_minitimePerş. Nis. 22, 2010 1:40 pm tarafından [MaFiA]HaLiL

» Zenci Freeroam
Yemek Tarifleri Tatlılar Icon_minitimePerş. Nis. 22, 2010 9:36 am tarafından dersimli62

» GTA San Andreas TRABZON City Modu indir YAMA
Yemek Tarifleri Tatlılar Icon_minitimeÇarş. Nis. 21, 2010 12:22 pm tarafından muro

» [ YAMA PAYLAŞIMLARI ]
Yemek Tarifleri Tatlılar Icon_minitimeÇarş. Nis. 21, 2010 12:18 pm tarafından muro

Istatistikler
Toplam 55 kayıtlı kullanıcımız var
Son kaydolan kullanıcımız: zigizigi

Kullanıcılarımız toplam 208 mesaj attılar bunda 73 konu

 

 Yemek Tarifleri Tatlılar

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
dersimli62
Sa-Mp Meraklısı
Sa-Mp Meraklısı
dersimli62


Mesaj Sayısı : 81
Rep Puanı : 21
Doğum tarihi : 03/02/95
Kayıt tarihi : 03/04/10
Yaş : 29
Nerden : Tunceli

Yemek Tarifleri Tatlılar Empty
MesajKonu: Yemek Tarifleri Tatlılar   Yemek Tarifleri Tatlılar Icon_minitimeCuma Nis. 16, 2010 7:10 pm

Aşure Anam olsada Yesek lan Very Happy

MALZEMELER
1/2 kg buğday
1 çay fincanı pirinç
200 gr kuru ceviz
200 gr kuru fasulye
100 gr pilav fıstığı
200 gr nohut
1 kg toz şeker
4 adet limon
200 gr fındık
50 gr kuş üzümü

HAZIRLANIŞI
Pirinç ve buğdayı ayıklanıp yıkayın. Tencereye koyup, üzerini üç-dört parmak aşacak kadar su ilave edin, tencerenin kapağını kapatmadan, ateşe koyun. Kanştırarak beş dakika pişirip, ateşten alın. Üzerine de sıkıca bir bez örtüp sıcak bir yerde, bir gece bekletin. Nohut ve fasulyeleri de yumuşayıncaya dek haşlayın. Bekleyip kabarmış olan pirinç ve buğdayları biraz sıcak su ilavesiyle ateşe koyup kapaksız olarak kaynatın. Dibinin tutmamasına özen gösterin, sürekli tahta bir kaşıkla karıştırın. Bir süre sonra altını biraz kısıp, kabuklan soyulmuş nohut ve fasulyeleri katın. Ağır ateşte pişmeye devam ederken, karıştıra karıştıra bir kg şekeri de ilave edin. Ateşten almaya yakın limonları da rendelenip aşureye katın ve bir iki taşım daha kaynatın. Son olarak, arzunuza göre ateşten almadan bir fincan gül suyunu ilave edebilirsiniz. Soğumadan kaselere koyup kaldırın. Fındık ve cevizi kavrup çekin, biraz pilav fıstığını kavurun, kuş üzümünü de ayıklanıp hafifçe çevrin. Bunları ayrı ayrı kaplarla, servis yaparken aşurenin üzerine serpmek için sunabilirsiniz. Ayrıca aşurenin içine kuru bakla, incir, kayısı, kestane gibi malzemeler de koyabilirsiniz.


Bisküvili pasta (4kişilik)

MALZEMELER
2 paket kakaolu bisküvi
1 su bardağı çekilmiş ceviz
3 çorba kaşığı pudra şekeri
1/2 su bardağı kuru üzüm
1 çay bardağı süt
2 çorba kaşığı kakao
2 poşet krem şanti
2 su bardağı süt


HAZIRLANIŞI
Bisküvileri üzerine merdane ile bastırarak ufalayın. Krem şantiyi sütle birlikte katılaşana kadar çırpın.
Bisküvi, ceviz, pudra şekeri, kuru üzüm, 1 çay bardağı süt, krem şanti ve kakaoyu tahta kaşıkla karıştırın.
Karışımı folyo döşenn kaba boşaltıp, bastırın. 4 saat buzdolabında bekletin. Servis tabağına ters çevirerek çıkarın.


Baklava

MALZEMELER
3 Adet Yumurta
4 Çorba Kaşığı Yoğurt
1 Çay Bardağı Zeytinyağı
1/2 Limon Suyu
1/2 Çay Bardağı Su
Alabildiği Kadar Un
İçine: Dövülmüş Ceviz
Şerbet İçin:
4 Su Bardağı Şeker
3.5 Su Bardağı Su
1/4 Limon
Ayrıca:
Açmak İçin Nişasta
250 gr Margarin(Üzerine Dökmek İçin)


HAZIRLANIŞI
Bakalvanın şerbetini hazırlayalım.Bunun için şeker,su ve çeyrek limonu kaynatalım ve bekletelim.Yoğurt,zeytinyağı, limon suyu ve suyu bir kabın içinde karıştıralım.Yumurtaları içine kırıp,unu azar azar ilave ederek poğaça hamuru yumuşaklığında bir hamur elde edelim.
Hamurdan büyük parçalar kopartarak 20 adet beze yapalım.Bezelerin üzerine nemli bir bez örtüp,20 dk dinlendirelim.İlk 10 bezeyi ayrı ayrı hafifçe unlanmış zeminde servis tabağı büyüklüğünde açalım.Aralarına nişasta serperek üst üste dizelim.
Oklavayla 10 bezeyi birarada incecik açalım.İlk 4 yufkayı bolca yağlanmış bir tepsiye alıp,her 4 yufkada bir dövülmüş ceviz serpelim.Kalan 10 bezeyi de açalım.Onları da yine aralarına ceviz serperek tepsiye alalım.Bu arada margarini kızdıralım.
Tepsideki hamuru baklava dilimi şeklinde keselim.Üzerine iyice kızdırılmış margarini gezdirelim.(margarin asla ılık olmamalı).Tepsiyi önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırına sürelim.Baklavanın üzeri altın sarısı renk alana dek pişirelim.Çıkarttıktan sonra baklavayı bir süre bekleterek ılıtalım.Üzerine ılık şerbeti döküp,tatlısını çekmesini bekledikten sonra servis yapalım.


+REP
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://sa-mpci.tr.gg/
 
Yemek Tarifleri Tatlılar
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Yemek Tarifleri Kek-Pastalar
» Yemek Tarifleri Kebaplar
» Yemek Tarifleri Et Yemekleri
» Yemek Tarifleri Salatalar
» Yemek Tarifleri Pilavlar

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
[MaFiA] Clan TDM Server :: Konu Dışı Paylaşımlar :: Geyik + Mizah-
Buraya geçin: